a b d e f g h i j k l m o p r s t u v

INDECT

0 övervaknkamera 500 1073926_86795926

INDECT är ett projekt som finansieras av  EUs forskningsbudget. Det går ut på att skapa mjukvara  för att kontinuerligt övervaka alla människor i deras vardag. Inte för att närmare undersöka dem som misstänks för brott. Utan för att kunna upptäcka vilka av de människor polisen inte haft några skäl att intressera sig för, som kanske uppför sig misstänkt.

Närmare bestämt ska man utveckla olika system för att  (a) känna igen ansikten i realtid på övervakningskameror, (b) suga upp och analysera information på bloggar, chatsajter och andra sociala media på internet, (c) rekonstruera individers sociala nätverk, och (d) samköra allt detta mot varandra och all annan information som lagras hos polis och säkerhetstjänster.

Piratpartiet vänder sik kraftigt mot att EUs pengar används för att utveckla system för att slentrianmässigt övervaka hela eller stora delar av unionens befolkning. Projektet måste omedelbart avbrytas, och reglerna för EUs forskningsfinansiering ändras, så att något liknande inte ska kunna finansieras i framtiden.

Kommentarer

Inga kommentarer.