a b d e f g h i j k l m o p r s t u v

Brevhemligheten

WaxStamp

Brevhemligheten ska återupprättas, och utvidgas till en allmän kommunikationshemlighet, oavsett om man skickar pappersbrev, e-mail, sms eller skriver i en chat. Oavsett om man pratar i koppartrådar mellan stationära telefoner eller mellan två datorer.

Vi tycker att fri kommunikation är en grundbult i ett demokratiskt samhälle. Du ska kunna lita på att din privata information är just privat, oavsett om du surfar på internet, mejlar, skickar brev, sms:ar, pratar i telefon eller viskar över ett cafébord.

Både de rödgröna och den borgerliga alliansen säger att de värnar integriteten, men ändå röstar de igenom lag efter lag som ökar övervakningen av alla oss medborgare. Vi vill vända denna utveckling.

Piratpartiet kräver att samhället garanterar grundläggande rättigheter.  Dessa ska gälla i samma utsträckning på och utanför nätet. Lagar som FRA-lagen har i praktiken avskaffat grundläggande demokratiska rättigheter såsom brevhemligheten och källskyddet för elektronisk kommunikation. Detta måste åtgärdas.

Kommentarer

Inga kommentarer.